További odalaink

 

 

 


feed-image Feed Entries
Home
Jelentkezés felnőttoktatási képzésre
2016. augusztus 29. hétfő, 08:23

Iskolánk nappali munkarend szerinti felnőttoktatási osztályaiba várja a jelentkezőket!

Szakmáink:

 • Pénzügyi-számviteli ügyintéző 54 343 01
 • Informatikai rendszerüzemeltető  54 481 06

A képzés INGYENES! Jelentkezni 25 éves kor alatt lehet azoknak, akik az első szakképzésüket kezdik meg.

Bővebb felvilágosítást az iskola elérhetőségein biztosítunk. Telefon: 34/342-528 E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Várunk szeretettel!

 
Az őszi érettségire jelentkezők figyelmébe
2016. augusztus 26. péntek, 14:12

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Komáromban a Széchenyit jelölte ki az őszi érettségi vizsga megszervezésére (rendes, kiegészítő, szintemelő, ismétlő, pótló és javító vizsgákat lehet tenni).

A jelentkezni szándékozók számára az alábbi információk közzétételével szeretnénk segíteni a lehető legzökkenőmentesebb jelentkezést.

Ahhoz, hogy a teljes regisztrációs eljárás sikeresen lebonyolítható legyen, az alábbiak szükségesek:

 • személyi igazolvány és lakcímkártya (mindkét oldaláról másolat készül, gyorsíthatja a folyamatot, ha eleve másolatban is rendelkezésre áll egy A4-es lapon);
 • a középiskolai tanulmányok befejezését igazoló bizonyítvány (az 50 óra közösségi szolgálat teljesítésének záradékával);
 • pótló-, javítóvizsgára történő jelentkezéskor a jelentkezési laphoz csatolni kell a korábbi érettségi törzslapkivonatát is;
 • középiskolai tanulói jogviszony fennállása esetén tanulói jogviszony igazolás.

Az érettségi bizonyítvány megszerzése vagy a tanulói jogviszony megszűnése után az érettségi vizsgáért, továbbá az adott vizsgatárgyból a tanulói jogviszony fennállása alatt az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti sikertelen érettségi vizsga második vagy további javító- és pótló vizsgáért vizsgadíjat kell fizetni (a középszintű érettségi vizsgáért ez az összeg 2016-ban 17 000 Ft, emelt szintűért 28 000 Ft).

Ha jelentkező a középszintű vizsgajelentkezését egy középiskolába nyújtja be, úgy a középszintű vizsga fent meghatározott vizsgadíját a középiskolába kell befizetni. Emelt szintű vizsgajelentkezés esetén a vizsga díját minden esetben az Oktatási Hivatalnak kell befizetni.

A vizsgadíjak befizetéséről további tájékoztatást a jelentkezéskor nyújtunk, azonban fontos, hogy a jelentkezés csak akkor válik érvényessé, ha a fizetést igazoló eredeti dokumentumot (pl. csekkszelvény) a jelentkező a vizsga jelentkezési határideje előtt bemutatja. A határidő be nem tartása jogvesztő: az után jelentkezni már nem lehet.

Az érettségivel kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdésekkel kapcsolatban Ambruzs Péter Attila igazgatóhelyettes nyújt tájékoztatást munkaidőben az iskola telefonszámán (34/342-528).

Eredményes készülést, siketes vizsgázást kívánunk!

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 26. péntek, 14:23
 
Évkezdéssel kapcsolatos időpontok
2016. augusztus 17. szerda, 08:46

Iskolánkban a javítóvizsgák időpontja:

 

2016. augusztus 23. 8 óra.

(Kérjük a vizsgázókat, hogy legalább negyed órával előbb jelenjenek meg! Köszönjük.)

 

 

Az évnyitó időpontja (a szokásostól eltérő módon!):

 

2016. szeptember 01. 7:15

 

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 17. szerda, 08:50
 
Közgazdász tanári álláshirdetés
2016. július 06. szerda, 06:59

Ide kattintva elérhető a pályázati felhívás szövege.

 
Évzáró ünnepség
2016. június 29. szerda, 10:54

Június 15-én 11 órakor megtartottuk az évzáró ünnepséget. A Himnusz eléneklése után Herceg Viktória szavalatát hallhattuk. Az énekkar Edda: Álmodtam egy világot című számát adta elő, résztvevők Ci Fanni, Farkas Evelin, Csapó Fanni, Rau Aliz, Farkasdy Krisztián, Mrella Csilla, Réti Nikoletta, Wéber Annamária, Kovács Kamilla, Komáromi Richárd. Hangszeren kísért Berendi Bence harmonikán és Kecskeméti Dominik szintetizátoron.

Hókné Szelőczei Anna beszédében kiemelte az idei tanév legjobb eredményeit, majd kiosztotta a jutalomkönyveket az osztályok legjobb tanulóinak és az iskolai versenyeken helyezést elért diákoknak. "A legtöbb ember olyan, mint a hulló falevél, melyet a szél fúj és lebegtet – csak ring a levegőben, s végül földre hull. De vannak mások, kevesek, akik olyanok, mint a csillag, kijelölt úton haladnak, széljárás nem éri el őket, magukban hordják törvényüket és útjukat." (Hermann Hesse) szólt a biztató idézet.

Az ünnepség végén az igazgatónő a gyerekek nagy örömére a 2015-2016-os tanévet lezárta. A Szózat elhangzása után az osztályok felvonultak a saját tantermükbe, ahol az osztályfőnökök kiosztották a bizonyítványokat.

Módosítás dátuma: 2016. június 29. szerda, 11:20
 
Ajánlati felhívás tisztasági festésre
2016. május 25. szerda, 13:20

Tantermeink tisztasági festésére az alábbi ajánlati felhívást tesszük közzé a szükséges mellékletekkel.

AJÁNLATKÉRÉS

AJÁNLATTEVŐI NYILATKOZAT

Módosítás dátuma: 2016. június 15. szerda, 05:52
 
Ajánlati felhívás ablakcserére
2016. május 25. szerda, 13:20

Lépcsőházi ablakaink cseréjére az alábbi ajánlati felhívást tesszük közzé a szükséges mellékletekkel.

AJÁNLATKÉRÉS

AJÁNLATTEVŐI NYILATKOZAT

MŰSZAKI LEÍRÁS

 
Ballagás
2016. május 23. hétfő, 05:27

Április 29-én zajlott a 12/B és a 13/A osztályok ballagása. Reggel még ugyan izgultunk az idő miatt, de végül az időjárás nekünk kedvezett. Minden a megszokott módon zajlott: az iskola virágba borult a ballagó osztályok termeivel együtt. A ballagó diákok kivonultak Kvaca Zsuzsanna tanárnő és Balla István tanár úr vezetésével. Ezután a Himnusz eléneklése következett, majd az itt maradó diákok, Orbán Alexandra és Tégi Marcell mondta el búcsúbeszédét.

Ezt követően az énekkar az Ismerős Arcok - Nélküled című számát, illetve a 13/A osztályfőnőkének kedvenc dalát, az ABBA – I Have A Dreamet adta elő, vezényelt: Nagy Zsuzsanna tanárnő. Ezután a hagyományos zászlóátadás következett, majd iskolánk igazgatónője Hókné Szelőczei Anna mondta el ünnepi beszédét és adta át a jutalmakat.

Végül nem megszokott módon a végzősök színes lufikat engedtek el az iskolától való elbúcsúzás jelképéül. Az ünnepség zárásaként a hozzátartozók köszöntötték a ballagó diákokat hatalmas virágcsokrok kíséretében.

Radicsné Békési Ildikó és a 11. B osztály

Módosítás dátuma: 2016. május 23. hétfő, 05:46
 
Szakképzési ajánlataink
2016. május 13. péntek, 00:00

Kedves Érettségiző!

Szívből kívánjuk, hogy teljesüljön az álmod, és azon az egyetemen tanulhass tovább, amelyre már régóta készülsz.

HA AZONBAN EZ AZ IDÉN MÉGSEM SIKERÜLNE, NE CSÜGGEDJ!

Jusson eszedbe „a Széchenyi”,

 • ahol 2 év alatt a munkaerőpiacon keresett szakképesítéseket szerezhetsz
 • ahol a már esetlegesen meglévő szakmai ismereteidet (pl. informatika) magasabb szintre fejlesztheted
 • ahol más fontos jártasságaidat, készségeidet, ismereteidet is fejlesztik, pl gépírás, angol nyelv, informatika, precíz munkavégzés, kreativitás, viselkedéskultúra
 • ahonnan újra jelentkezhetsz továbbtanulni, és az időközben itt megszerzett szaktudásodat az egyetemen is jól hasznosíthatod
 • ahol igényes környezetben, jól felszerelt termekben, magasan képzett tanárok segítenek hozzá, hogy az alapműveltségedet jól hasznosítható szaktudással fejeld meg
 • és ahol mindeközben jó iskolaközösségben, tartalmas kulturális és szabadidős programokon is részt vehetsz.
Módosítás dátuma: 2016. május 13. péntek, 09:27
Bővebben...
 
A költészet napja
2016. április 27. szerda, 11:52
Április 11-én, József Attila születése napján, a költészet napját ünnepeltük az iskolánkban. A 9. Nyek osztály feladata ennek a napnak a megszervezése volt. Miközben a szünetekben, a Kávészünet által megzenésített versek szóltak,az aulában prezentációt vetítettünk József Attila életéről.
 
Reméljük hogy mindenkinek elnyerte a tetszését ez a kis megemlékezés.
 
Beszámolónkat egy József Attila idézettel zárnánk:
 
" Ha féltem is, a helyemet megálltam-
Születtem,elvegyültem és végül kiváltam"
 
Módosítás dátuma: 2016. április 27. szerda, 12:01
 
Elérhető az egyeztetett felvételi jegyzék
2016. április 22. péntek, 05:35

Az egyeztetett felvételi jegyzék (az iskolánkba felvételt nyert tanulók listája) elérhető itt.

Módosítás dátuma: 2016. április 22. péntek, 05:40
 
Szakmák Éjszakája – 2016.04.15.
2016. április 21. csütörtök, 13:49
 
 
A TSZC Széchenyi István Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolájában a rendezvényre érkezőket az iskola udvarán rendőrautó, tűzoltó kocsi, katasztrófavédelmi kocsi és vitorlázó repülőgép várta, illetve a járókelők közül is néhányat becsábított.  Kipróbálhatták a kommunikálást rádión keresztül. Szívesesen ültek be a járművekbe, főleg a repülő nyerte el a tetszésüket.
 
 
Az általános iskolások először az angol nyelv tanulásával kapcsolatos prezentációkat tekintették meg, majd érdekes feladatok (internetes feladatok, kvízek, keresztrejtvények,stb.) megoldásában mélyedtek el.
 
Az elektronikával foglalkozó részleg életkortól függetlenül lenyűgözte a közönséget, telefonjukkal irányították a szakképzős tanulóink által épített okos házat, (amivel az országos versenyen 6. helyezést értek el) – így tapasztalván meg, hogy mire való a mikrokontroller.
A hangot láthatóvá tevő oszcilloszkóp működése érdekes volt, többen kipróbálták.
Nagyon népszerű volt a forrasztás és a pörgő, villogó, dudáló gépek elkészítése.
Sokan készítettek UTP kábelt a kívánt hosszúságúra.
 
 
Az informatikához kapcsolódó, iMac gépeken végezhető képszerkesztés is ellenállhatatlannak bizonyult. A saját maguk készített, humoros képeket boldogan vitték haza kinyomtatás után a kisebbek.
 
Az XBOX játékok kipróbálásának lehetősége sokáig ott tartotta a fiúkat.
 
 
Izgalmas játékban részesültek azok a fiatalok és felnőttek, akik részt vettek a szimulációs gazdasági játékban, ami azt szemléltette, hogyan működik a piac, hogyan lehet rövid idő alatt profithoz jutni.
 
 
Sajnos, a 21 órakor kezdődött, számítógépes adóbevalláson már csak egy felnőtt mutatott érdeklődést.
 
A jó hangulatot egy profi népzenekar biztosította, a zenészek a táncház bemutatóval egybekötött produkciók során kápráztattak el bennünket. Kicsik, nagyok és felnőttek egyaránt jól szórakoztak.
 
 
A tanáraink a programok lebonyolításában szívvel-lélekkel dolgoztak, maximálisan mindent megtettek, hogy azok jól sikerüljenek. Többen a kollégák közül érdeklődést mutattak, s végig jelen voltak.
 
Sok tanulónk is segédkezett (szórólapok osztása, vendégek fogadása, kísérése, programok kivitelezése).
 
Köszönettel tartozunk támogatóinknak: a rendőrségnek, tűzoltóságnak, volt tanítványunknak, aki a vitorlázó gépet idevontatta, a népzenekarnak és a népi táncosoknak.
Módosítás dátuma: 2016. április 21. csütörtök, 14:11
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 11

ECDL vizsgaközpont

Bővebb információ

Ki van online?

Oldalainkat 3 vendég böngészi

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, web hosting. Valid XHTML and CSS.