További odalaink

 

 

 


feed-image Feed Entries
Home
Magyar Kultúra Napja
2014. január 30. csütörtök, 21:08

 

 

Módosítás dátuma: 2014. január 30. csütörtök, 21:22
 
Floorballban tarolt a Széchenyi!
2014. január 24. péntek, 17:15

A komáromi Városi Sportcsarnok látta vendégül két napon keresztül a 2014-es év első Diákolimpia® bajnoki döntőjének résztvevőit, a kispályás floorball 96 csapatos mezőnyét.

A Diákolimpia® országos döntőjének megnyitóján Balatoni Monika, társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár köszöntötte a résztvevőket, Czunyiné dr. Bertalan Judit, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Dr. Molnár Attila, Komárom polgármestere, Füzi Gábor, a Magyar Floorball Szövetség elnöke, Tompa Andor, a Komárom-Esztergom Megyei Diáksport Tanács elnöke, valamint Vizeli Csaba, a Komáromi Kulturális, Sport- és Szabadidő Nonprofit Kft. ügyvezetője jelenlétében.

Az államtitkári köszöntő után Dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség szakmai igazgatója nyitotta meg a három korcsoport versenyét.

Az első nap eseményeiről Tóth Imre, a Versenybizottság Elnöke így számolt be a Diákolimpia® honlapján:

Véget értek a VI. korcsoportos küzdelmek a Kispályás Floorball Diákolimpián!

Fantasztikus hangulat, sziporkázó mérkőzések, váratlan fordulatok, így jellemezhetnénk a legidősebb korosztály küzdelmeit a Kispályás Floorball Diákolimpia® országos döntőjén Komáromban.

A VI. korcsoportos fiúk küzdelmeit nevezhetjük király kategóriának is, hiszen magas színvonalú mérkőzéseken dőlt el a Diákolimpia® bajnoki cím sorsa. A csoportküzdelmekből a komáromi Széchenyi Szakközép, a dunaújvárosi Széchenyi, a budapesti Balassi és Csik Gimnázium csapata jutott tovább. A keresztjáték után ebben az évben a komáromi Széchenyi István Szakközépiskola csapata érett, taktikus, s helyenként rendkívül magas színvonalú játékkal nyerte meg az aranyérmet a budapesti Balassi Gimnázium előtt, ezzel beért az évek óta tartó magas szintű komáromi utánpótlás nevelés újabb gyümölcse. A III. helyért a Csik Ferenc Gimnázium büntetőkkel bizonyult jobbnak a dunaújvárosi fiataloknál."

Módosítás dátuma: 2014. április 17. csütörtök, 14:39
Bővebben...
 
SZIXI a BAJNOK!
2014. január 18. szombat, 21:49

A Széchenyi

 

a Kispályás Floorball Diákolimpia

 

országos győztese!

 

A bajnok csapatnak gratulálunk!

 

Módosítás dátuma: 2014. január 18. szombat, 22:11
 
SZIXI News - November & December
2014. január 16. csütörtök, 21:24

Megjelent a november–decemberi számunk! Jó szórakozást! ;)

Kisebb kihagyás után ismét jelentkezik a SZIXI NEWS. Elkészült a november-decemberi számunk amiben megtekinthetitek, mi is történt az iskolában ezalatt a két hónap alatt. Sok-sok érdekes videóval vár titeket a SZIXI NEWS és Sebestyén Vivi. Ezúton is szeretnénk megköszönni Tanáraink közreműködését és türelmét, hogy a videókat elkészíthettük, Gábor Csaba szakmai segítségét, és azoknak is köszönjük, akik a felvételeket készítették nekünk. Jó szórakozást!

 

 
On-line verseny, I. forduló: MÉG VAN ESÉLYED NYERNI!
2014. január 09. csütörtök, 19:50

A

TABLETért folyó

online versenyünk első fordulóját

MEGHOSSZABBÍTOTTUK,

hogy minél többen részt tudjatok venni, és esélyt kapjatok a nyeremények megszerzésére!

Az első feladatlap új beküldési határideje: 2014. január 20, hétfő.

 --- részletek / beküldés ---

 
Hamarosan Ki mit tud!
2014. január 06. hétfő, 17:43

Iskolánk idén is megrendezi nagy sikerű Ki mit tud? vetélkedőjét a környékbeli általános iskolások végzős- és a saját diákjainak. Várunk minden tehetséges diákot, hogy megmutathassa tudását! Már lehet jelentkezni. Bővebb információt a Ki mit tud honlapján találhattok a www.edutech.hu/ki-mit-tud linken!

Módosítás dátuma: 2014. január 09. csütörtök, 19:58
 
Sportban is eredményesen...
2014. január 09. csütörtök, 21:23

Szerencsére nem szokatlan módon a sport területén is eredményesek voltak diákjaink az első félévben. Saját beszámolóikat adjuk most itt közre.

FLOORBALL

Az októberben megrendezésre került Kempelen kupán, a 0. napon a floorballosok csaptak össze. 6 csapat mérte össze tudását. A SZIXI-sek idén bezsebelték az első helyet, a Jókai (II. helyezett) és az Alapy (III. helyezett) elől. A lánycsapatunk a II. helyezést érte el. Különdíjasok lettek Bondor Csaba, Jánosi Regina (legjobb játékos) és Molnár András (gólkirály).

Fiúk: Bondor Csaba, Molnár András, Németh Richárd, Varga Gergő.

Lányok: Buglák Martina, Dikácz Dorina, Jánosi Regina, Nagy Ramóna, Pokó Dóra.

Az iskola idén is nevezte csapatait, V.-VI. korcsoportban a fiúkat, és a VI. k.cs.-os lányokat a kispályás floorball diákolimpián. A lányaink ügyesen szerepeltek és egy góllal maradtak le a továbbjutásról. A fiúk viszont mindkét csapattal megszerezték az első helyeket és bejutottak az elődöntőbe.

VI. k.cs. lányok: Balog Gabriella, Buglák Martina, Dikácz Dorina, Fövényes Ágnes, Jánosi Regina, Nagy Ramóna.

Az elődöntőben 6 csapat versengett a két továbbjutó helyért, ami bejuttatja őket az országos döntőbe. A nap első felében a VI. k.cs. versenye folyt. A fiúk jól kezdték a napot. Habár 100%-osan nem is, de jobb gólaránnyal elsőként jutottak a döntőbe, maguk mögé utasítva a dunaújvárosi Széchenyit. V. k.cs.-ban 4 csapat harcolt a továbbjutásért. A fiaink 100%-os mutatóval, első helyen jutottak a döntőbe. A döntőt 2014. január 18-án rendezik Komáromban.

V. kcs.: Bondor Csaba, Molnár Dávid, Tóth Attila, Varga Gergő.

VI. kcs.: Bondor Csaba, Molnár András, Molnár Dávid, Németh Richárd, Varga Gergő, Villám Csaba.

Írta: Molnár András

KÉZILABDA

Idén is megrendezésre került a Kempelen kupa, amin iskolánk is részt vett, fiú és lány kézilabda kategóriában. Lányoknál és fiúknál is 4 csapat volt, akik küzdöttek a kupáért. A második helyezést értek el a fiúk és a lányok is. A fiúk, csak a Mikes Kelemen-iskolától kaptak ki. A SZIXI-sek szép helytállással végigjátszották a meccseket, és sokat segítettek a szurkolók is, amit ezúton köszönünk!

Lányok: Balog Gabriella, Bartal Sarah, Bedecs Éva, Berta Annamária, Bors Nikolett, Horváth Zsuzsi, Megyeri Kinga, Nyári Kitti, Tamasics Anna.

Fiúk: Csikár Szabolcs, Fekete Ádám, Kocsis Norbert, Laczó Levente, Lencse Gyula, Magyar Balázs, Molnár András, Paksi Dávid, Rózsahegyi Álmos, Szücs Ádám.

Írta: Lencse Gyula

 

"MOZDULJ EGYÜTT, KOMÁROM!" 

Idén is megrendezésre került a ,,Mozdulj együtt, Komárom!”, melyen iskolánk is részt vett. A verseny lényege, hogy a fiatalok mozogjanak! Minden iskola 10 fiút és 10 lányt nevezhet, akik különféle sorversenyeken mérik össze tudásukat. Ennek célja, hogy a diákok jól érezzék magukat és egy nagyon jó délelőttöt töltsenek el együtt, miközben sportolnak. A verseny felépítése: egyszerre maximum 3 csapat állhat fel a pályára és 6 különböző feladatot kell megoldaniuk. Versenybírók figyelnek a szabályok betartására. A feladatokat időre teljesítik a csapatok és a hibapontokat összesítéskor a futott időből vonják le. Így akár a leggyorsabb csapatból lehet az utolsó is. A győztes tehát az, aki a legkevesebb idő alatt tudja megcsinálni a faladatokat. A hangulat fantasztikus a feladatok megoldása alatt zene szol, a versenyzők szurkolnak egymásnak és mindemellett össze is kovácsolja a diákokat hisz összetartásra, bizalomra és jókedvre egyaránt szükség van! Iskolánk idén a harmadik helyet szerezte meg.

Írta: Balog Gabriella

 

Minden sportolónak gratulálunk remek eredményeitekhez, és

nagyon drukkolunk nektek, Fiúk, a január 18-i országos floorball döntőhöz!
 

Módosítás dátuma: 2014. január 09. csütörtök, 21:45
 
Freshers' Ball
2014. január 07. kedd, 20:40

Every year there is a freshers’ ball, where the new students perform a dance and a show. Before that, they practise a lot to amuse and amaze their families.

This year the ball was on the 7th of December so we had about three months to prepare. At first, we took it a bit lightly so we were pressed for time. In the end, however, we worked hard to make the perfect program, which was funny, too and it was a success, I think!

In the first part of our program, we showed a short film of our class about what we had done and what had happened to us until the ball. In another film, we made fun of advertising.  Then the boys performed a march, after that the girls danced Zumba and then we all, dressed up like sailors, sang songs about sailors. In the end, we recited poems written by two girls from my class. In these poems, we took turns to introduce one another, using words that rhymed with our names. We ended up with the whole class standing in a line on the stage and we thanked everyone who had helped us.

After the stage show we performed our dance, the Viennese Waltz, which - I think - every one of us enjoyed very much. Our parents were impressed with us and our choreography, too. I was glad because it felt like a victory. After all that practice, we did well.

Last but not least we had to invite a member of our family to dance with us.

After we had had some pictures taken, our parents left and we had an after party, where I didn’t stay long but which they said was great.

 

by Horváth Erik, 9/NY

Módosítás dátuma: 2014. január 07. kedd, 20:44
 
Karácsonyi búcsú
2013. december 21. szombat, 00:00

Közhír értékű nem lenne, hogy idén is volt tanári karácsony, ahol a tanárok és az iskola dolgozói családias körben ünnepeltek. Most azonban a megszokottnál is nagyobb érzelmeket mozgatott meg az ünnepség, mert két kiváló kollégánktól kénytelenek voltunk búcsúzni.

Több évtizednyi kitartó, sokszor kemény és megfeszített tempójú munka után nyugdíjba vonulnak a gazdasági irodánk dolgozói,

Budai Istvánné, Pannika, a gazdasági vezetőnk,

és

Holbik Jánosné, Erzsike, iskolatitkárunk.

A legkiválóbb igényességgel, legőszintébb odaadással végzett munkájukon kívül az irántunk, kollégáik iránt tanúsított mérhetetlen türelem, segítőkézség és jó szándék jellemezte Őket mindvégig munkájuk során. Kivétel nélkül mindannyiunknak hiányozni fognak – ez nem is lehet kérdés.

 

Hókné Szelőczei Anna igazgatónő méltató szavait idézve kívánunk nekik szép, tartalmas és boldog nyugdíjas éveket!

"Kedves Panni és Kedves Erzsike!

Nagyon hálásak  vagyunk mindkettőtöknek azért, hogy aktív éveitek legnagyobb részét a Széchenyi István Közgazdasági – Informatikai Szakközépiskola érdekében végzett munkával töltöttétek  – remekül együtt dolgozva, egymás munkáját kölcsönösen segítve, egymás munkájára építve, jó munkalégkört teremtve magatok körül, s ez által a gazdasági irodában, ahová beléptünk, mindegyikünk átszellemülhetett, mindegyikünk hangulata jobbra fordulhatott, ha másért nem, hát legalább amiatt, hogy némi bulvár híreket felcsippenthettünk.

Röviden elértétek, hogy intézményünkben a központi helyiség nem az igazgatói vagy igazgatóhelyettesi iroda, még csak nem is a tanári lett, hanem a nagybetűs GAZDASÁGI IRODA, ahol 2014. januárjában új időszámítás kezdődik.

 S hogy az új éra is minél kevésbé döccenős legyen, és hogy mi,  az itt maradók, a tovább dolgozók, a nyugdíjat epedve várók  és a nyugdíjra még egyáltalán nem vágyók el tudják fogadni a megváltozott helyzetet, 

továbbá,  hogy az utánatok jövők (Írisz és Mónika) maximális esélyt kapjanak a folytatáshoz,  bizonyításhoz  –  a rendelkezésre álló időben ti mindketten mindent megtettek: korrekt módon betanítottátok őket, átadtátok tapasztalataitokat, tanácsaitokat, tudásotok legjavát – vagyis mind a gazdasági dolgozó, mind az ügyviteli dolgozó munkakör feladatainak átadása példa értékűen történt.

MINDENT KÖSZÖNÜNK!

Jól megérdemelt nyugdíjas éveitekhez töretlen egészséget, szép élményeket, egyre magasabbra kúszó nyugdíjakat kívánunk és azt, hogy amit beterveztetek,  váljanak valóra.

Mindkettőtöknek gratulálok!"

/Néhány kép az ünnepségről elérhető ide kattintva./

Módosítás dátuma: 2014. január 09. csütörtök, 21:07
 
Szárnyra kaptak a Gólyáink
2013. december 14. szombat, 05:37
Így is mondhatnánk, hiszen túl vannak az első nagy, közös iskolai műsoruk megtervezésén, megszervezésén, csiszolgatásán és előadásán. Nem volt egyszerű dolguk. Az oktatás átalakítása miatt ebben a tanévben három osztályban is vannak Gólyák, és a 9. A és 9. B osztályok egyszerre voltak szervezői és szereplői az eseménynek. Mindemellett a bál időpontja is jóval korábbi dátumra esett: a december 7-i határidő közelsége feszített tempójú készülést, nagy energiák gyors mozgósítását követelte meg.
Egy szó mint száz: Gólyáink repülnek. Osztályfőnökeik, Horsa Zsuzsanna tanárnő, Radicsné Békési Ildikó tanárnő és Válint Zoltán tanár úr segítségével, az egy éves (9. A-s és B-s) Gólyáink és Kváca Zsuzsanna tanárnő szervező osztályának, a 10. B-nek a támogatásával megtapasztalhatták milyen közösen programot szervezni, milyenek a próbák, az ötletelés, milyen komoly feladat a megvalósítás, ami pedig a legfontosabb, hogy milyen a Széchenyi közösségi élete részének lenni. Tapasztalataikat biztosan tudják majd hasznosítani az előttük álló iskolaéveik során, hiszen rengeteg alkalmuk lesz még kisebb-nagyobb programokban résztvenni, vagy azokat szervezőként bonyolítani le.
 
Valamennyiüknek szívből gratulálunk!
 
A Gólyabál képei elérhetőek új galériánkban.
Módosítás dátuma: 2013. december 14. szombat, 06:00
 
Szalagavató a Széchenyiben
2013. december 12. csütörtök, 16:02

A két végzős osztályunk osztályfőnökei így emlékeznek vissza az eseményre:

"A szalagavató az igazgatónő köszöntőjével kezdődött, amit a szalagtűzés követett. Ezután a két osztály előadta a már jól begyakorolt műsorszámait, melyek között volt tánc, ének és bűvészkedés is. A műsort követte az est fénypontja, a keringő, amely könnyeket csalt elő a büszke szülők szemeiből. Attól, hogy avatottak lettünk, nagy teher esett le vállunkról és így gőzerővel készülhetünk az érettségire."

 

"2013. november 29-én tartottuk iskolánk hagyományos szalagavató ünnepségét. A program 17 órakor kezdődött. A jelenlévők köszöntése után az igazgatónőnk mondott beszédet, majd a szalagok feltűzésére került sor. Ezután következett a 13. A és 12. B osztályos tanulók műsora. A bébi tablók és osztályvideók vetítése mellett színpadi műsorszámok is szerepeltek. Ezek közül kiemelkedett a László-testvérek éneke és Kiss László bűvészmutatványa, de a táncos produkciók is nagy sikert arattak. A szülők és tanárok virággal köszöntésekor sokan elérzékenyültek. Az est fénypontjának idén is a keringő bizonyult, ami után már kötetlenebb formában táncoltak, fényképezkedtek szüleikkel, ismerőseikkel az ünnepeltek. A „buli” végéig kitartóak kicsi, ám lelkes csapata láthatóan jól érezte magát. Reméljük, a következő szorgos hétköznapok ugyanilyen jó hangulatban telnek!"

 

A szalagavató képei elérhetőek az új galériánkban itt. A teljes album (242 fotó) tömörített formátumban letölthető innen.

Módosítás dátuma: 2013. december 19. csütörtök, 21:03
 
SZIXI a Google+-on és a Picasa-n
2013. december 12. csütörtök, 15:43

Kedves az iskola iránt érdeklődők!

Útjára bocsátottuk a SZIXI oldalát a Google+ közösségi szolgáltatásban. Reményeink szerint ez nem csak attól lesz jó, hogy a Facebookon nem regisztráltak, de a Google extra funkcióit kihasználók is követhetik majd az iskola élet fontos pillanatait. Ezzel egyidőben áttérünk a fényképeink megosztására a Picasa segítségével, ami valószínűleg lerövidíti majd a képek javítását és feltöltési idejét, korlátlan számú fénykép feltöltését teszi lehetővé 2048 maximális pixelszámig, sőt a felhasználók számára teljes albumok egyszerű letöltése is elérhető lesz. Ezzel biztosan kedvében tudunk járni az érintetteknek, akik szeretnék saját maguk számára archiválni a fotókat.
 
Természetesen az indafotós galériánk megmarad és továbbra is hozzáférhető lesz. Az új oldalak létrehozása miatti késlekedés miatt elnézést kérünk, minden tartalom hamarosan elérhető lesz, a Szalagavató, Gólyabál képei és a sportversenyekkel kapcsolatos információk is. Persze sok-sok más mellett! ;)
 
Google+ oldalunk elérhető:
a https://www.google.com/+SzixiHuKomarom címen, a megújult fotótárunk ugyanott.
 
Az új szolgáltatások használatához vidám perceket kívánunk!
 
 
Módosítás dátuma: 2013. december 12. csütörtök, 16:26
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

8. oldal / 11

ECDL vizsgaközpont

Bővebb információ

Ki van online?

Oldalainkat 21 vendég böngészi

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, web hosting. Valid XHTML and CSS.