További odalaink

 

 

 


feed-image Feed Entries
Home
VERSENYFELHÍVÁS! Értékes nyeremények!
2013. december 03. kedd, 18:38

Kedves Általános Iskolások!

Iskolánk, a SZIXI, minden évben igyekszik Nektek is programokat, versenyeket szervezni. Az idén levelező versenyre invitálunk Titeket. A verseny két fordulós, és több műveltségi területhez (gazdaság, logika, nyelv, informatika...) kapcsolódva próbálja az agysejteket aktív működésre bírni. :)

A verseny plakátja

Bátran jelentkezz egyénileg, és vágj bele! Most igazán megéri, hiszen fődíjunk egy TABLET!

Módosítás dátuma: 2014. január 09. csütörtök, 19:49
Bővebben...
 
Iskolai versenyek, pályázatok a 2103-2014-es tanévben
2013. november 21. csütörtök, 11:08

Kedves Diákjaink!

Kidolgoztuk és ezúton meghirdetjük a tanév tanulmányi versenyeit, pályázatait. A résztvevőket számára a versenyek idén is értékes nyereményekkel kecsegtetnek. Bízunk benne, hogy minél többen vállaljátok a megmérettetést, és sokan jelentkezni fogtok! Nagyon sok szerencsét és kitartást kívánunk a versenyzéshez!

Módosítás dátuma: 2013. december 04. szerda, 22:27
Bővebben...
 
Fergeteges bál a Széchenyiben!
2013. november 21. csütörtök, 16:00

 „Aki jót tett, hallgasson – beszéljen róla, aki kapta!”

Ez volt a mottója az immár 6. alkalommal megrendezett hagyományos Széchenyi-bálnak, melyre november 16-án a WF Park éttermében került sor a Kiművelt Emberfők Alapítvány szervezésében.

Az ideális helyszín szépen megterített és elrendezett asztalokkal fogadta a vendégeket. A táncterem zsúfolásig megtelt, vendégek érkeztek még a Duna bal partjáról is. A jelenlévőket Szombath Alexandra tanárnő köszöntötte, majd Hókné Szelőczei Anna igazgató szólt a rendezvény fontosságáról kiemelve, hogy az estének nemcsak az önfeledt szórakozás, hanem a támogató, építő, felemelő közösséggé formálás is célja, hisz csak a megfelelő támogatottság mellett tud az alapítvány olyan forráshoz jutni, amelyből a tanulóink támogathatóak tanulmányi munkában és rászorultsági alapon. Ezután a kiemelt támogatók (Wágner Vilmos, László József, Laza Mária) tevékenységének elismerése került sor. Ezt követően a széchenyis diákok szórakoztatták a közönséget mindenkit elkápráztatva produkciójukkal – volt bűvészkedés (Kiss László), dalcsokor (László Kata és László Attila), keringő (Berecz Barbara, Eszlári Melinda, Hegyesi Dóra, László Kata, Dobai László, Kovács Balázs, László Attila, Szabó József) – ami a jó hangulatot megalapozta.

(A képekre kattintva megtekinthető a bálon készült többi fotó is a galériában!)

A zenekar is kitett magáért, s végig biztosította, hogy a jókedv egyre fokozódjon, illetve a táncos lábúak táncra perdüljenek – ropták is a táncot hajnali ½ 5-ig! A vacsorát megelőzően pálinka kóstolás volt - Borbély Gyula felajánlásával, aki kétféle Istenkúti pálinkával ajándékozott meg bennünket. A pezsgős pohárköszöntő részeként óda hangzott el a francia pezsgőhöz. A menüsor maga nagyon-nagyon finom, bőséges és gusztusos volt, a felszolgálás pedig kulturált.

A hangulat a tombola húzással hágott a tetőpontra. Rengeteg tombola jegy kelt el, ami nem csoda, hisz a sok, csalogatóan értékes, gyönyörűen kiállított tombola tárgy látványa erre ösztönzött.

Vendégeink maradéktalanul jól érezték magukat!

Itt mondunk K Ö S Z Ö N E T E T mindenkinek, aki a bál szervezéséhez, lebonyolításához, a tombola tárgyak felajánlásával, gyűjtésével, támogató kupon vásárlásával hozzájárult:

Módosítás dátuma: 2013. december 03. kedd, 20:31
Bővebben...
 
Idegennyelvi Akadályverseny 2013
2013. november 12. kedd, 20:14

Idén október 24-én rendeztük meg a hagyományos Idegennyelvi Akadályversenyünket a környék általános iskolás diákjai számára, melynek a témája most az életünket megkönnyítő digitális technika volt. Érkeztek hozzánk diákok a Petőfiből, Fesztyből és Almásfüzitőről is.  A verseny díjazottjai megérdemlik, hogy nevük itt is említést nyerjen!

Gratulálunk Nekik!

I. helyezés:

 

Hajnal Bence  (8. A)

Karakai Dávid (8. A)

Máté András (8. B)

Petőfi Sándor Általános Iskola, Komárom

Felkészítőjük:

Nagyné Pelsőci Edina

II. helyezés:

Bicsák Zsolt

Takács Bence

Tóth Abigél

Feszty Árpád Általános Iskola, Komárom

Felkészítőjük:

Kelemen Ágnes

III. helyezettek lettek fej-fej mellett:

Berecz Gábor

Kiss Benedek

Zemplényi Zsófia

Feszty Árpád Általános Iskola, Komárom

Felkészítőjük:

Szabadics Tímea

és

 

Bartus Barnabás

Dobák Dominik

Orisek Viktória

Fekete István Általános Iskola, Almásfüzitő

Felkészítőjük:

Szabó Attiláné Horváth Gabriella

Néhány kép az eseményről:

Módosítás dátuma: 2013. november 21. csütörtök, 11:27
 
SZIXI News - Október
2013. november 11. hétfő, 21:34

Itt a folytatás!

Módosítás dátuma: 2013. november 11. hétfő, 21:39
 
Pályaválasztási kiállítás
2013. november 08. péntek, 21:23

Kedves Nyolcadikosok!

Idén is várja lelkes és vidám csapatunk és kreatív standunk az érdeklődőket a Megyei Pályaválasztási Kiállításon Tatán, az Edzőtáborban!

(2013. november 08-09.)

Gyertek el, ismerkedjetek meg velünk, és ha a terveitekkel is egybevág, válasszátok a családias hangulatú, minőségi oktatást nyújtó Széchenyit! ;)

 

Módosítás dátuma: 2013. november 08. péntek, 21:38
 
1956 hőseire emlékeztünk
2013. október 24. csütörtök, 18:56

A Széchenyiben a nívós október 23-i ünnepség már hagyomány. Az 1956-os események különösen jelentős momentumát képezik a magyar történelemnek, hősei a magyarságtudat eszményei.

Talán ezért is érzi minden tizenegyedikes osztály kötelességének, hogy a tőle telhető legszínvonalasabb módon emlékezzen meg a szabadságharcba torkolló forradalomról és áldozatairól. Nem volt ez másképpen idén sem, hiszen a most műsort adó osztályok is már egy évvel ezelőtt elkezdték az anyagok összegyűjtését, a műsor forgatókönyvének összeállítását. A hatás felemelően ünnepélyes és szívbemarkoló mindig: a korhű, autentikus mozgó- és állóképek, hanganyagok, melyeket a műsor szövetébe szervesen illesztenek be, egyszerűen lehengerlőek, alázatra, csodálatra és tiszteletre intenek.

Kedves Tizenegyedikesek, kedves Balla István tanár úr és Prohászka Sarolta tanárnő! Köszönjük a sok munkátokat, a törekvéseteket a tökéletességre, ami valóban ünneppé, méltóságteljessé és katartikussá tette az iskola megemlékezését!

(A műsorról készült képek egy része már elérhető az iskola képgalériájában, a többi kép az összegyűjtésük után - hamarosan - feltöltésre kerül!)

 
Szixi News - Szeptember
2013. október 15. kedd, 21:01

Megjelent a Szixi News videomagazin első száma!

Sok kérdés merült fel azzal kapcsolatban, hogy mi az oka, hogy nincs rendszeresebben iskolaújság, hiszen olyan jó elolvasni, mi is történt velünk az iskolában, keresni egymást a képeken stb... :D

A válasz egyszerű: a korlátozott anyagiak . Sajnos az iskola anyagi lehetőségei nem teszik lehetővé, hogy akár negyedévente vagy rendszeresebben jelenjen meg az iskolaújság – lássuk be, ez színesben, igényesen elkészítve, megfelelő példányszámban nem olcsó mulatság. :/

Úgy gondolom, hogy a DÖK-kel született egy remek ötlet a hiánypótlásra! :D

Tehát az elkövetkezendőkben, az elképzelés, hogy ebben az évben is kétszer jelenik majd meg nyomtatott formában a "SZIXI NEWS", és ezen felül havonta szeretnénk összefoglalni a történteket videó formájában; reméljük, hasonló sikere lesz a videós összeállításoknak is! :D

Itt is van a szeptemberi kiadás, sajnos nem minden úgy alakult, ahogy elterveztük de ezen változtatni fogunk a későbbiekben (megjelennek a riportok).  Reméljük, hogy ennek ellenére is tetszeni fog nektek, és itt szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik segítettek, hogy létrejöjjön ez a kis videó. :D

Jó szórakozást! :D

Módosítás dátuma: 2013. november 11. hétfő, 21:17
 
Új, angol nyelvű szekció a honlapon
2013. október 15. kedd, 20:23

Honlapunk új, angol nyelvű szekcióval jelentkezik. A tartalom összeállítását Horsa Zsuzsanna tanárnő koordinálja, a cikkek írói diákjaink, akiknek első cikkjei felkerültek, és megtekinthetőek az English Corner menüpontban. ;)

Módosítás dátuma: 2013. október 15. kedd, 20:34
 
Idén is várjuk szeretettel bálunkra!
2013. október 09. szerda, 13:42

Ebben a tanévben is megrendezésre kerül a Széchenyi-bál, iskolánk „Kiművelt Emberfők” Alapítványának szervezésében. Sok szeretettel várjuk a volt Diákjainkat, a Szülőket és minden kedves érdeklődőt!

Időpont: 2013. november 16. 18.00

Helyszín: WF Szabadidőpark Étterem

Belépő 4000 forintos áron, elővételben kapható.

Módosítás dátuma: 2013. október 16. szerda, 22:40
 
Nyolcadikosok figyelem!
2013. október 03. csütörtök, 05:17

2013. október 11-én pénteken Nyílt nap lesz a Széchenyiben. Nyolcadikosok, gyertek el, és pillantsatok be a középiskolai életbe!

Szeretettel várunk Titeket!

A részletesebb program ismertetőjét letölthetitek:

Word formátumban
vagy
PDF formátumban.

 
Fiatalok Európája 2013
2013. szeptember 30. hétfő, 10:08

Részt vettünk a Fiatalok Európája 2013 címmel 2013. szeptember 27-én a végzős középiskolásoknak és pályakezdő fiataloknak megrendezett karrier napon.

Képek:


 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

9. oldal / 11

ECDL vizsgaközpont

Bővebb információ

Ki van online?

Oldalainkat 11 vendég böngészi

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, web hosting. Valid XHTML and CSS.