További odalaink

 

 

 


Home Diákönkormányzat
Diákönkormányzat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. április 25. vasárnap, 17:39

Mint minden iskolában, így nálunk is van Diákönkormányzat. Iskolánkban a DÖK célja, hogy a tanéveket különféle izgalmas és játékos programokkal színesítse, gazdagítsa. Az éves programsorozat az őszi teremdíszítő versennyel indul, amelyen minden osztály részt vesz. Az osztálytermeket különböző ötletekkel és kivitelezésekkel díszítik fel, hogy őszi hangulatunk legyen azért, hogy amikor a terembe belépünk ne csak az üres falak legyenek velünk szembe. Aztán a következő nagy "falatok" az adventi ráhangolódás programsorozat, a téli teremdíszítő verseny, az adventi koszorúkészítő verseny és a karácsony . Ez abból áll, hogy az advent alatt Péntekenként, mint egy "kis" család összejövünk az aulában, ahol az énekkar gyönyörű dalok éneklésével kápráztat el minket, az adventi koszorún lévő gyertyák meggyújtása kis színt visz a fárasztó pénteki napokba. Mellesleg jó érzés fog el bennünket és mindenki várja a karácsonyt. Ennek keretén belül van a Klubdélután, amely során iskolánkat és az iskolai fenyőfát feldíszítjük, sütizünk, teázunk, és ráadásként Karaoke-partit rendezünk. Az Adventet ráhangolódás programsorozatot mindig az utolsó tanítási napon a 9. évfolyamos tanulók ünnepi karácsonyi műsora zárja. Tavasszal pedig feltesszük az I betűre azt a bizonyos pontot a DÖK nappal avagy a Diáknappal. Ezen a napon az iskola egy "nagy játszótérré" alakul át. Minden teremben, az udvaron, az aulában játékos és szórakoztató programok vannak diákoknak és tanároknak egyaránt. Csak párat említenék: főző, kötélhúzó, playstation, póker, sakk, darts, aszfaltrajz, fodrász versenyek és koktélbemutató.

Ezeknek a programoknak és magának a DÖK-nek is az a célja, hogy a diákéletet felpezsdítse. Mi nem vagyunk egy nagy létszámú iskola az átlaghoz képest és talán pont ezért tudunk ezekkel az eseményekkel családiasabb légkört, jobb osztálytársi viszonyt, összetartozást és jobb tanár-diák kapcsolatot kialakítani. Ha ez megvan, már pedig úgy gondolom, hogy nálunk ez megvan, akkor a DÖK elérte a célját , jól végezte a munkáját. Természetesen ez nem jön létre, ha a DÖK nem működik hatékonyan, de szerencsére nálunk ez nem így van, hiszen minden osztályból 2 ember a DÖK képviselő. A DÖK hetente ülésezik, így nyomon tudjuk követni az eseményeket. A DÖK tagjai: Mózsik Klaudia, Berecz Anna, Asbóth Dániel, Bölcskei Imre, Marcsa Cintia, Tomozi László, Murányi Renáta, Tamás Krisztina, Sárai Dorottya, Áchim Éva, Tokodi Zsófia, Fehér Alexandra, Eckl Kitti és jómagam Vajda Bence. Ne felejtsük el, hogy a DÖK nem lenne sikeres a munkájában az egész évben támogató DÖK segítő tanár Pirityi Katalin, és Fekete Éva tanárnő segítsége nélkül.

Tehát összegezve a DÖK célja iskolánkban a diák élet felpezsdítése, a családias légkör kialakítása és természetesen iskolánk méltó képviselet azzal, hogy hasznos, fontos és jó programokat csinálunk. Az iskola újságját a DÖK szerkeszti, amely az iskola blogján (innen a honlapról is elérhető) található. Itt mindenki még jobban el tud "merülni" és még több információt tud szerezni az iskolai életről készült képek, cikkek és felhívások segítségével.

Vajda Bence
DÖK-elnök

Módosítás dátuma: 2010. július 24. szombat, 08:21
 

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, web hosting. Valid XHTML and CSS.