További odalaink

 

 

 


feed-image Feed Entries
Home Híreink archívuma
Legfrissebb
Megújult webes megjelenés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2016. október 14. péntek, 06:23

Kedves látogatóink! Honlapunk megújult és a továbbiakban már csak a www.szixi.hu címen keresztül érhető el.

 

Módosítás dátuma: 2016. október 14. péntek, 06:27
 
Évnyitó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2016. szeptember 08. csütörtök, 09:45

Szeptember 1-jén kora reggel, 7 órakor iskolánk udvara a nyári élményeket lelkesen mesélő ünneplőbe öltözött diákokkal telt meg. A nyaralások, bulizások, fesztiválok hangulatát, vidámságát egy másfajta, az egymás viszontlátásának öröme váltotta fel.

Tanévnyitónkon iskolánk igazgatónője, Hókné Szelőczei Anna köszöntötte az iskolaközösséget, vázolta az előttünk álló mozgalmas, immár szakgimnáziumi tanév feladatait, és bemutatta az új pedagógusokat, Sebestyén Márta magyartanárnőt, valamint Romhányiné Szabó Gyöngyit, aki informatikai tárgyakat fog nálunk tanítani.

Az ünnepséget Berendi Bence és Kecskeméti Dominik jókedvű hangszeres muzsikája és Csapó Fanni szép szavalata színesítette.

A nap 8 órakor osztályfőnöki órákkal folytatódott, ahol a kiosztották a tankönyveket, és az évkezdéssel kapcsolatos hasznos információkat kaptak a tanulók.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 15. csütörtök, 10:04
 
Az őszi érettségire jelentkezők figyelmébe PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2016. augusztus 26. péntek, 14:12

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Komáromban a Széchenyit jelölte ki az őszi érettségi vizsga megszervezésére (rendes, kiegészítő, szintemelő, ismétlő, pótló és javító vizsgákat lehet tenni).

A jelentkezni szándékozók számára az alábbi információk közzétételével szeretnénk segíteni a lehető legzökkenőmentesebb jelentkezést.

Ahhoz, hogy a teljes regisztrációs eljárás sikeresen lebonyolítható legyen, az alábbiak szükségesek:

  • személyi igazolvány és lakcímkártya (mindkét oldaláról másolat készül, gyorsíthatja a folyamatot, ha eleve másolatban is rendelkezésre áll egy A4-es lapon);
  • a középiskolai tanulmányok befejezését igazoló bizonyítvány (az 50 óra közösségi szolgálat teljesítésének záradékával);
  • pótló-, javítóvizsgára történő jelentkezéskor a jelentkezési laphoz csatolni kell a korábbi érettségi törzslapkivonatát is;
  • középiskolai tanulói jogviszony fennállása esetén tanulói jogviszony igazolás.

Az érettségi bizonyítvány megszerzése vagy a tanulói jogviszony megszűnése után az érettségi vizsgáért, továbbá az adott vizsgatárgyból a tanulói jogviszony fennállása alatt az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti sikertelen érettségi vizsga második vagy további javító- és pótló vizsgáért vizsgadíjat kell fizetni (a középszintű érettségi vizsgáért ez az összeg 2016-ban 17 000 Ft, emelt szintűért 28 000 Ft).

Ha jelentkező a középszintű vizsgajelentkezését egy középiskolába nyújtja be, úgy a középszintű vizsga fent meghatározott vizsgadíját a középiskolába kell befizetni. Emelt szintű vizsgajelentkezés esetén a vizsga díját minden esetben az Oktatási Hivatalnak kell befizetni.

A vizsgadíjak befizetéséről további tájékoztatást a jelentkezéskor nyújtunk, azonban fontos, hogy a jelentkezés csak akkor válik érvényessé, ha a fizetést igazoló eredeti dokumentumot (pl. csekkszelvény) a jelentkező a vizsga jelentkezési határideje előtt bemutatja. A határidő be nem tartása jogvesztő: az után jelentkezni már nem lehet.

Az érettségivel kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdésekkel kapcsolatban Ambruzs Péter Attila igazgatóhelyettes nyújt tájékoztatást munkaidőben az iskola telefonszámán (34/342-528).

Eredményes készülést, siketes vizsgázást kívánunk!

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 26. péntek, 14:23
 
Közgazdász tanári álláshirdetés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2016. július 06. szerda, 06:59

Ide kattintva elérhető a pályázati felhívás szövege.

 
Az őszi érettségi nyilvános anyagai PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2016. szeptember 21. szerda, 09:39

Kedves Érettségizők!

Az őszi érettségi nyilvánosságra hozandó anyagai a mai naptól elérhetőek az iskolában (személyesen átvehetőek vagy igény és megkeresés esetén e-mailben megkaphatóak).

További sikeres készülést kívánok!

Ambruzs Péter Attila

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 21. szerda, 09:42
 
Jelentkezés felnőttoktatási képzésre PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2016. augusztus 29. hétfő, 08:23

Iskolánk nappali munkarend szerinti felnőttoktatási osztályaiba várja a jelentkezőket!

Szakmáink:

  • Pénzügyi-számviteli ügyintéző 54 343 01
  • Informatikai rendszerüzemeltető  54 481 06

A képzés INGYENES! Jelentkezni érettségizetteknek lehet, 25 éves kor alatt lehet, akik az első szakképzésüket kezdik meg.

Bővebb felvilágosítást az iskola elérhetőségein biztosítunk. Telefon: 34/342-528 E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Várunk szeretettel!

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 01. csütörtök, 06:17
 
Évkezdéssel kapcsolatos időpontok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2016. augusztus 17. szerda, 08:46

Iskolánkban a javítóvizsgák időpontja:

 

2016. augusztus 23. 8 óra.

(Kérjük a vizsgázókat, hogy legalább negyed órával előbb jelenjenek meg! Köszönjük.)

 

 

Az évnyitó időpontja (a szokásostól eltérő módon!):

 

2016. szeptember 01. 7:15

 

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 17. szerda, 08:50
 
Évzáró ünnepség PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2016. június 29. szerda, 10:54

Június 15-én 11 órakor megtartottuk az évzáró ünnepséget. A Himnusz eléneklése után Herceg Viktória szavalatát hallhattuk. Az énekkar Edda: Álmodtam egy világot című számát adta elő, résztvevők Ci Fanni, Farkas Evelin, Csapó Fanni, Rau Aliz, Farkasdy Krisztián, Mrella Csilla, Réti Nikoletta, Wéber Annamária, Kovács Kamilla, Komáromi Richárd. Hangszeren kísért Berendi Bence harmonikán és Kecskeméti Dominik szintetizátoron.

Hókné Szelőczei Anna beszédében kiemelte az idei tanév legjobb eredményeit, majd kiosztotta a jutalomkönyveket az osztályok legjobb tanulóinak és az iskolai versenyeken helyezést elért diákoknak. "A legtöbb ember olyan, mint a hulló falevél, melyet a szél fúj és lebegtet – csak ring a levegőben, s végül földre hull. De vannak mások, kevesek, akik olyanok, mint a csillag, kijelölt úton haladnak, széljárás nem éri el őket, magukban hordják törvényüket és útjukat." (Hermann Hesse) szólt a biztató idézet.

Az ünnepség végén az igazgatónő a gyerekek nagy örömére a 2015-2016-os tanévet lezárta. A Szózat elhangzása után az osztályok felvonultak a saját tantermükbe, ahol az osztályfőnökök kiosztották a bizonyítványokat.

Módosítás dátuma: 2016. június 29. szerda, 11:20
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 19

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, web hosting. Valid XHTML and CSS.